Ursul atacă și la băutură! Un caz ciudat în Maramureș

Un apel la 112 privind un nou atac de urs a pus pe jar autoritățile din Maramureș în noaptea de joi spre vineri.

Apelul a fost dat de un cioban de la o stână situată în zona Borişte-Igniş din Munţii Gutâi, care a anunțat că ar fi fost muşcat de urs, informează AGERPRES.

Echipele de intervenție ajunse la fața locului au avut însă surpriza să constate că „atacul ursului” a fost dat la băutură, iar ciobanul suferise de fapt zgârieturi provocate probabil de căzături, el fiind sub influenţa alcoolului, a informat directorul Serviciului Public Judeţean (SPJ) Salvamont Maramureş, Dan Benga.

„Echipa de prim răspuns a SPJ Salvamont Maramureş a ajuns în zona menţionată de cioban. Acesta a fost găsit şi prezenta zgârieturi, probabil provocate de căzături, fiind sub influenţa alcoolului. Poliţia şi Jandarmeria i-au verificat identitatea. I-a fost verificată starea de sănătate de colegii de la Ambulanţa Maramureş şi datorită faptului că nu prezenta probleme medicale a fost dus la stâna unde lucra, de echipa Salvamont, tocmai pentru a nu îl expune unor potenţiale viitoare probleme”, a spus Dan Benga.

Potrivit acestuia, ciobanul a fost sancţionat pentru că a apelat fără motiv, prin 112, echipele de căutare-salvare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole