Urșii au atacat turiștii și au luat cu asalt curțile localnicilor din stațiunile montane. 17 intervenții ale jandarmilor doar în acest weekend!

A fost un sfârșit de săptămînă plin de peripeții pe Valea Prahovei, unde urșii au mișunat prin stațiuni mai ceva ca turiștii.

Jandarmii au avut, în acest weekend, 17 intervenţii pentru îndepărtarea urşilor care au coborât în zonele locuite de pe Valea Prahovei, informează, luni, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, citat de AGERPRES

Cele 17 intervenţii au avut loc la Sinaia, Buşteni şi Azuga, prezenţa animalelor fiind semnalată în zonele locuite ale staţiunilor, în două dintre situaţii urşii intrând chiar și în curţile localnicilor.

În plus, duminică, jandarmii au fost solicitaţi să acorde sprijin unui grup de turişti care erau urmăriți de un urs pe traseul Poiana Stânii-Poiana Ţapului.

„Animalul sălbatic a început să-i urmărească, iar unul dintre turişti a luat decizia corectă de a abandona un rucsac, pentru ai distrage atenţia acestuia şi a câştiga timp să se îndepărteze de potenţialul pericol. Împreună cu patrula de jandarmi persoanele au revenit pe traseu de unde au recuperat o parte din bunuri şi ceea ce a mai rămas din rucsacul distrus de urs”, menţionează IJJ Prahova.

Reprezentanții Jandarmeriei le reamintesc turiștilor cum trebuie să acționeze în cazul în care se întâlnesc cu urşi: să îşi păstreze calmul, să încerce să se îndepărteze de zona respectivă, în niciun caz să nu se apropie pentru a-i hrăni sau a-i fotografia, să facă zgomot pentru ca animalele să se sperie şi să solicite sprijin prin apel la numărul de urgenţă 112.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole