20 mai 2022 - 01:00

URGENT! Începe plata subvențiilor restante de peste 200 milioane lei

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) începe astăzi autorizarea la plată pentru fermierii care au accesat schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorină pentru trimestrele III și IV ale anului trecut.

După ce au primit la sfârșitul anului 2021 doar 70% din totalul sumelor destinate trimestrului III, fermierii vor primi începând de astăzi și restul subvenției cuvenite. Anunțul a fost făcut de directorul general al APIA, Adrian Pintea, într-o emisiune online la Agrointeligența.

”A fost aprobată Hotărârea de guvern pentru plata accizei la motorină, și atunci, începând cu data de 15 februarie, demarăm plata pentru reducerea accizei la motorină. Aici plătim diferența de 30% pentru trimestrul III, unde avem 17.259 de beneficiari cu peste 80 de milioane de lei, dar plătim și trimestrul IV, unde avem 14.636 de beneficiari, iar ajutorul este de 126 milioane lei. Este doar o chestiune de zile până când fermierii vor primi acești bani”, a subliniat directorul general al APIA, Adrian Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.