21 septembrie 2021 - 17:03

UPDATE: Peste 200 de oi au fost salvate de pe ”nava morții” din Midia

După patru zile de intervenții, forțele de ordine au reușit să aducă la mal puțin peste 200 de oi care se aflau pe vasul răsturnat în Portul Midia. Nava eșuată era încărcată cu 14.600 de ovine în momentul producerii accidentului.

Autoritățile care intervin la fața locului au făcut, miercuri, mai multe decupaje în puntea superioară a navei pentru a putea ușura accesul salvatorilor către oi. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, miercuri, au mai fost realizate două decupaje în puntea superioară a navei pentru a facilita accesul personalului de intervenție. Potrivit Mediafax, un număr de 207 oi fuseseră salvate până la sfârșitul zilei de miercuri, 27 noiembrie.

În operațiunea de salvare sunt implicați șase medici veterinari (3 voluntari și 3 din cadrul ANSVSA). Ovinele sunt întâi tranchilizate și mai apoi transportate cu bărcile la mal. Mai apoi sunt depozitate temporar pe cheiul din portul Midia în țarcuri special amenajate, unde medicii veterinari ai ASVSA le examinează clinic, le administrează vitamine, furaje, apă și în momentul în care își revin, sunt transportate la o fermă.

Miercuri seara, acționau în zonă 24 de pompieri, zece angajați ai Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) și opt persoane de la un serviciu privat venit în sprijinul autorităților, o gabară si cinci ambarcațiuni.