Uniunea Salvăm Țăranul Român refuză invitația MADR. Mimează ministerul interesul pentru problemele producătorilor mici și mijlocii?

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) este acuzat că face doar de formă invitații la dialog către reprezentanții producătorilor agricoli.

Uniunea Salvăm Țăranul Român își anunță, printr-o adresă către ministrul Oros, decizia de a nu participa la întânirea MADR cu producătorii agricoli de joi, 22 iulie 2021.

Președintele Uniunii, Ion Păunel, motivează refuzul prin faptul că pe lista temelor de discuții ale întâlnirii nu apar problemele semnalate, solicitările adresate sau soluțiile avansate de Uniunea Salvăm Țăranul Român, care vizează în principal producători agricoli mici și mijlocii și fermele de familie. Mai mult, în e-mailul cu invitația la întâlnire, transmis de la cabinetul secretarui de stat Marius Mihai Micu, apar persoane care reprezintă organizații care nu sunt parte a Uniunii Salvăm Țăranul Român.

Totodată, în adresă se solicită MADR programarea unei întâlniri de lucru cu producătorii agricoli care să aibă ca teme de discuții problemele reale cu care aceștia se confruntă. 

„Considerăm mai mult decât oportună o întâlnire de lucru având în vedere evenimentele publice semnalate de membrii uniunii, prin care sau devoalat practici comerciale neloiale, lipsa trasabilității produselor, prețurile derizorii la produsele agricole și care sunt de natură să genereze pierderi substanțiale producătorilor agricoli și dezechilibre în piața și așa dezechilibrată. Vă solicităm să aveți în vedere faptul că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) cât și instituțiile aflate în subordine și/sau coordonare nu au luat nici un fel de măsuri de natură să protejeze producătorul agricol autohton și pe cale de consecință producția autohtonă, ori, lipsa de măsuri sau măsurile luate pompierisitic de natură să genereze pierderi tocmai celor care produc au dus la un grad mare de nemulțumire”, se arată în adresa înaintată de Uniune ministrului Oros.

Din Uniunea Salvăm Țăranul Român fac parte Federația Sindicatelor Democratice din Agricultură (afiliat CSDR), Federația Națională a Lucrătorilor (afiliat BNS), Asociația Legum‐Ro‐Fruct Sud‐Vest Oltenia, Asociația Femeilor din Mediul Rural Olt, Asociația Producătorilor de legume ECOLEG, Asociația de Producători de Flori Muntenia, Banca de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice Buzău, Cooperativa Agricolă Lunca Someșul Mic, Cooperativa Agricolă Legume de Vidra, Cooperativa Agricolă Legume de Glodeanu Sărat, Cooperativa Agricolă Roșiori de Ialomița, Cooperativa Agricola ROMANATIUL Urzica, Cooperativa AGROTEAMCOOP Plesoiu și Federația Uniunea Producătorilor Agricoli și Organizațiilor Interprofesionale.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole