UNICEF: Cei mai vulnerabili copii din România sunt din zone rurale

copil_vacantaPotrivit ultimului raport UNICEF România copiii din mediul rural, în ciuda progreselor înregistrate, sunt cei mai expuşi riscului de sărăcie şi abandon şcolar. Pentru sprijinirea lor UNICEF cooperează cu autorităţile din România, în speranţa găsirii de soluţii care să îi ajute să aibăo viaţă normală:
„‘În ultimii 25 de ani România a obținut progrese semnificative în ceea ce privește promovarea și respectarea drepturilor copiiilor. Așa cum arată raportul Starea Copiilor lumii, în continuare este nevoie de angajament politic, de resurse și de voința colectivă. Toate studiile arată că cei mai vulnerabili copii din România sunt din zone rurale, familii roma, din comunități sărace și copiii cu dizabilități. Pentru a îmbunătăți în mod concret viața lor, lucrăm cu autoritățile române și cu societatea civilă pentru a ne asigura că fiecare copil are acces la servicii de bază de calitate în sănătate, educație și protecția copilului. Facem apel la creșterea investiției în copii, care este o investiție în viitorul României”, a declarat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole