Ungurii iau măsuri dure împotriva gripei aviare

Autorităţile de la Budapesta au cerut sacrificarea tuturor păsărilor aflate în imediata vecinătate a focarelor de gripă aviară din localitățile Bugac și Kiskunmajsa.  
gripaaviara
Virusul H5N8 a fost detectat într-o fermă din Kiskunmajsa, iar statul ungar va acorda compensaţii pentru cele câteva mii de păsări ce vor fi sacrificate pe o rază de un kilometru. Săptămâna trecută, fermelor din judeţele Bekes, Bacs-Kiskunand și Csongrad, toate aflate la granița cu România, li s-a cerut să își țină păsările închise. Măsuri similare au mai fost adoptate și în Germania, Austria, Olanda, Franța, Polonia, Danemarca, Croația și Elveția.
Conform Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), epidemia de gripă aviară a început în urmă cu două luni și va continua să ameninţe UE până în primăvara anului viitor. Duminică, autoritătile din landul german Bavaria au anunțat descoperirea a noi cazuri de gripă aviară în câteva orașe și regiuni din sudul ţării. Măsuri drastice se vor lua și în Germania, unde marți vor fi sacrificate aproape 9.000 de gâște.
Vineri, Ucraina a suspendat importurile de carne de pasăre din Austria, după ce marți a interzis importurile similare provenite din Bulgaria și Ungaria, din cauza gripei aviare. Aceleași măsuri au fost luate și de către Bosnia-Herțegovina.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole