Ungurii cumpără terenuri în România cu sprijin de la guvern!

Guvernul Ungariei a pregătit o nouă platformă de investiții prin care sprijină comunitățile maghiare din afara granițelor să cumpere terenuri în România și în restul țărilor vecine.

Prin noua formă de sprijin pentru regiunile locuite de maghiari din străinătate, executivul lui Viktor Orban reușește în același timp să reducă și șansele de opoziție ale guvernelor străine, scrie publicația maghiară www.hvg.hu, citată de g4media.ro.

Astfel, Eximbank Ungaria a înființat în aprilie anul curent Fondul Privat pentru Industria Agrară și Alimentară, cu un capital de 20 de miliarde de forinți (circa 57 de milioane de euro) cu scopul de a investi în afaceri agrare interne sau regionale. Pe de altă parte, ministrul de externe Szijjártó Péter are sarcina să înființeze până în luna noiembrie a anului curent Fondul Privat al Terenurilor Agricole cu un capital de pornire de 140 de miliarde de forinți (circa 401 milioane de euro) cu scopul primordial de a achiziționa terenuri agricole și ferme din statele vecine.

Prin această găselniță, ungurii vor primi mai ușor sprijin de la guvernul de la Budapesta pentru a cumpăra terenuri în România. Astfel, prin intermediul acestor fonduri, banii nu vor figura ca fonduri de investiții/sprijin cheltuit în alte state, așa cum este situația Fundației Pro Economica, care a generat protestul repetat al guvernului României. Un astfel de fond privat va fi direct unul dintre investitori, care dorește să-și crească capitalul în afaceri din România.

Până în prezent, Fundația Economica a fost finanțată de Ungaria cu suma de 135,7 miliarde de forinți pentru proiecte (aproximativ 390 de milioane de EUR), din care 70 de miliarde de forinți din bugetul propriu al Ungariei, restul fiind fonduri de la UE. Potrivit Pro Economica, ultima lansare de proiecte în valoare de 6 miliarde de forinți a fost anul trecut în noiembrie, câștigătorii urmând a fi anunțați în aproximativ 3 luni.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole