18 ianuarie 2022 - 00:36

Unde puteți găsi piața agro-mobilă

Piața agro-mobilă de legume-fructe urmează să fie poziționată în cartierele de locuințe ale municipiului Baia Mare, cele care nu dețin piețe fixe agroalimentare.

Declarația a fost făcută pentru Agerpres de primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

„Readucem piaţa mobilă de legume-fructe în acele cartiere unde nu deţinem pieţe agroalimentare pentru a fi mult mai aproape de cumpărători, îndeosebi de persoanele în vârstă care nu-şi permit să parcurgă distanţe mari. (…) Experienţa anilor trecuţi ne-a demonstrat că piaţa agro-mobilă s-a bucurat de interes din partea locuitorilor din unele cartiere şi consider că, trebuie să susţinem acest demers”, a declarat edilul pentru sursa citată.

Potrivit precizărilor făcute pentru sursa de presă citată de fermierii şi producătorii care participă o dată la două săptămâni la piaţa agro-mobilă, experienţa este pozitivă, iar cumpărătorii, în special pensionarii, au posibilitatea să îşi cumpere produse la preţ de cumpărător.

„E un foarte mare avantaj, îndeosebi pentru vârstnici, dar şi pentru pensionari sau alte categorii de populaţie care au şansa să cumpere produse de grădină la preţ de producător. (…) Avantajul e că venim în cartier într-un loc stabilit şi, pe parcursul a câteva ore, se pot cumpăra o gamă largă de produse – ceapă, ridichi, salată, roşii, morcovi, pătrunjel, produse conservate, dar şi fructe de sezon; căpşuni şi cireşe.

Majoritatea celor implicaţi sunt mici producători din satele şi comunele apropiate municipiului Baia Mare, membri ai unor asociaţii de profil foarte activi pe piaţa locală, dar şi fermieri pricepuţi”, a afirmat preşedintele onorific al Asociaţiei Producătorilor Tradiţionali şi Ecologici Maramureş, Ioan Tătăran.

Primăria municipiului Baia Mare deţine patru pieţe agro-alimentare şi o piaţă destinată marilor producători agricoli şi încurajează fermierii să îşi valorifice produsele în nume propriu.