17 octombrie 2021 - 13:30

Idee ingenioasă – unde își primește fermierii o primărie, din lipsă de spațiu

Ideea ingenioasă într-o comună din Buzău care nu avea un spațiu potrivit pentru amenajarea Registrului Agricol. În locul unui birou înghesuit printre funcționarii din Primărie, edilul comunei Pârscov a decis să transforme garajul mașinii de pompieri într-un spațiu modern unde fermierii își pot solicita și primi, în condiții decente, documentele de care au nevoie.

Totul s-a întâmplat în ultimele luni, iar banii au venit din bugetul local. În plus, pentru a reduce costurile, primarul a implicat la amenajarea centrului și persoanele care primesc ajutor social și care pentru banii primiți trebuie să presteze un anumit număr de ore în folosul comunității.

”Lucrările de amenajare (realizate din fondurile proprii ale primăriei) au demarat în luna noiembrie a anului trecut, principalul obiectiv avut în vedere fiind cel al îmbunătățirii condițiilor oferite contribuabililor (inclusiv siguranța și distanțarea socială), ori de câte ori aceștia interacționează cu administrația locală din comună. În clădirea ce adăpostea fosta sală de ședințe a Consiliului Local Pârscov, precum și în garajul mașinii de pompieri, au fost amenajate mai multe birouri, în care își vor desfășura activitatea toți angajații Primăriei Pârscov ce activează în cadrul Compartimentului Impozite și Taxe, respectiv Registrul Agricol”, au anunțat reprezentanții Primăriei pe pagina lor de Facebook.

Noul spațiu, în care își vor derula activitățile cele două compartimente, este prevăzut cu două intrări separate, un hol spațios, din care contribuabilii au acces la cele patru ghișee dedicate interacționării cu publicul – două la „Impozite și taxe”, două la „Registrul Agricol” dar și o rampă pentru persoanele cu dizabilități. În plus, persoanele în vârstă, precum și cele cu probleme de sănătate, au de acum posibilitatea de a-și aștepta rândul la ghișee pe scaunele ce au fost amplasate pe hol.

Ghișeele vor fi operaționale începând cu 1 februarie.