Unde găsești roșii cu un preț de sub 50 de bani/kg!

Pare incredibil, dar la momentul de față sunt producători în România care vând roșii cu un preț chiar mai mic de 50 de bani pe kilogram!

Se întâmplă în cel mai renumit bazin legumicol din țară, la Matca, județul Galați, unde prețurile la roșii s-au prăbușit spectaculos, relatează Adevărul.

Astfel, dacă în urmă cu două luni roșiile se vindeau cu 14-17 lei kilogramul, acum prețurile variază între 50 de bani și 1 leu/kg. Ba chiar sunt producători care oferă cu 10 lei baxul de 23 de kilograme, dar nici așa nu își găsesc cumpărători.

Situația se datorează atât excesului de roșii de pe piață, în urma producției mari realizate anul acesta de legumicultorii din Matca, cât mai ales lipsei din zona bazinului legumicol a unui centru de colectare cu temperatură controlată în care producătorii locali să își poată depozita legumele pe perioada caniculei.

În ciuda prețului extrem de mic cu care roșiile pleacă de la producătorii din Matca, în piețe ele se vând în continuare cu prețuri de la 6 lei în sus, adică de peste 10 ori mai mari. Cu toate acestea, legumicultorii spun că fără intermediari ar risca să rămână cu marfa nevândută.

- Publicitate -

În Matca, cel mai mare bazin legumicol din țară, activează peste 4.000 de legumicultori, cu circa 1.000 de hectare de sere și 2.000 de hectare de culturi în câmp.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Mulțumim PNL PSD pentru sprijinul acordat vai mama lor guvernanții niste analfabeți puși să conducă Romania de UE am devenit râsul Europei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole