UNA E SA NU AI BANI, ALTA SA TI SE OFERE SI SA NU VREI SA-I IEI

145

Topul judeţelor care au reuşit să obţină bani prin POR este dominat de Bucureşti, cu 11 milioane de euro atraşi, jumătate bani europeni, jumătate de la guvernul României. Suma poate părea mică, dar reprezintă aproape o treime din toate plăţile făcute în întreaga ţară, în acest important program, de nu mai puţin de 8,25 miliarde de euro, din care  6,7 miliarde de euro vin de la UE şi ce rămâne, vine de la statul român. Conform definiţiei sale scurte, este unul de dezvoltare regională, însă judeţele care ar trebui într-adevăr dezvoltate, au luat din POR, într-un an întreg, sub 10.000 de euro.

Harghita, Covasna  şi Vaslui au primit sub 10.000 de euro, pe întreg judeţul

Capitala este urmată în top de Neamţ, Timiş, Brăila şi Alba. La polul opus, cele mai slabe performanţe, însemnând plăţi de sub 10.000 de euro pe an pe întreg judeţul, le-au avut Harghita, Covasna şi Vaslui, care sunt printre cele mai sărace zone din ţară.

Din lista oficială  a Ministerului lipsesc fizic judeţele Teleorman, Ilfov şi Ialomiţa, iar MADR nu a reuşit să ne dea un răspuns privind această problemă. Potrivit unui răspuns ulterior al Ministerului, cele trei judeţe care nu apăreau în listă nu au primit nici o plată.

Conform situaţiei plăţilor pe judeţe extrasă din SMIS, nu au fost efectuate plăţi în anul 2017 în cele 3 judeţe menţionate în articol.

Menţionăm că există contracte semnate în cadrul acestor judeţe, însă beneficiarii nu au depus cereri de rambursare/prefinanţare/plată care să fie plătite de către AM POR în anul 2017″, ne-a transmis Ministerul. (sursa: economica.net)

Citește și

Cmentariile sunt închise