Un urs gigant a atacat o cireada de vaci! Care este paguba?

Un urs gigant a atacat în această dimineață o cireadă de vaci în județul Bistrița-Năsăud. Incidentul a avut loc în zona ”La Mănăstire” din localitatea Monor, omorând două cornute, una dintre ele gestantă, transmite presa locală.

Fermierii au depistat paguba când au mers să mulgă vacile pe teren. „Am mers să mulgem vacile, iar ursul a intrat între vaci, pe una a luat-o, n-a omorât-o pe loc. Alungându-l de acolo, pe altă parte s-a dus și a mai luat una, gestantă. Apoi a mers în livadă la un vecin. Paguba e mare, sunt vaci bune de lapte. Era un urs foarte mare, cât o vacă de-asta. Așa ceva n-am văzut, deși am fost ani de zile pe la oi, prin Călimani. Să sperăm că vom fi despăgubiți. Ori ținem urși, ori ținem vaci. A mai fost ursul pe aici, la un vecin i-a omorât vreo cinci animale, viței din ăștia de un an și ceva”, a spus proprietarul cirezii, Nelu Bortăș, citat de timponline.ro.

Potrivit fermierilor, iarna a trecut, iar urșii au început să coboare, să-și caute hrană. Anul trecut, în aceeași zonă, ursul a mai ucis 21 de animale. „Ceea ce putem face este să cerem o derogare pentru a împușca acest urs care produce pagube, relocare nu se poate face pentru că dacă are acest instinct de a ucide va veni înapoi. Când s-a făcut evaluarea de primăvară la carnivore mari, am rămas surprins de câte urme sunt. La toate punctele de hrană pentru mistreți vin urși”, a precizat Marius Turcu, împuternicitul Asociației de Vânătoare Călimani-Șieu, citat de timponline.ro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole