Un urs a făcut ravagii într-o gospodărie din Harghita: a dat pierzării un câine și 12 oi!

Mare necaz pe un gospodar din Șimonești, județul Harghita: un urs a dat buzna în gospodărie și i-a ucis câinele și mai multe oi!

În noaptea de luni spre marţi, ursul a intrat într-o gospodărie aflată în centrul comunei harghitene Şimoneşti, chiar lângă Primărie, ucigând și rănind mai multe oi, miei, dar și câinele care păzea animalele, a declarat primarul localității, Nagy Janos, informează AGERPRES.

De asemenea, mai multe exemplare au dispărut, iar proprietarul a fost nevoit să sacrifice animalele rănite.

Potrivit edilului, localnicii se tem că ursul se va întoarce, astfel că au organizat patrule împreună cu reprezentanţii asociaţiei de vânătoare cu care administraţia locală are contract, pentru a îndepărta animalul. Totodată, se ia în calcul şi tranchilizarea lui şi relocarea într-o zonă îndepărtată de comună.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, le recomandă locuitorilor, într-o postare pe Facebook, să mențină o atenţie sporită, pentru că „urşii ies din hibernare şi atacul lor este iminent, de aceea este important ca cetăţenii să fie vigilenţi”. El îi încurajează pe cei care observă un urs în localitate să sune la 112, pentru ca jandarmii şi vânătorii să intervină.

În același timp, preşedintele Consiliului Judeţean atrage atenția oamenilor că este bine să-şi înregistreze animalele domestice în Registrul Agricol al Primăriei, pentru a putea solicita despăgubiri în urma unor astfel de atacuri.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole