UN SIBIAN ȘI-A OMORÂT CUMNATUL CU TOPORUL, DUPĂ UN BOTEZ

Un bărbat din judeţ a fost arestat preventiv după ce şi-a ucis cumnatul cu o lovitură de topor şi i-a cauzat leziuni unui alt bărbat, anterior cele două victime deplasându-se la locuinţa inculpatului înarmate cu lopeţi, cu intenţia de a continua o răfuiala pornită la un botez, potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Conform purtătorului de cuvânt al instituţiei, prim-procuror Ion Veştemean, din probele administrate până la acest momen a rezultat că, în seara de duminică spre luni, între doi soţi care participau la un botez în satul Rusciori, comuna Şura Mică, s-a iscat o ceartă, din diverse motive familiale, motiv pentru care fratele femeii a intervenit, îmbrâncindu-se reciproc cu cumnatul său.

Conflictul dintre cei doi a fost aplanat temporar prin intervenţia celorlalţi participanţi la botez, însă, după terminarea petrecerii, aceştia s-au reîntâlnit, fiind vecini.

Cumnatul inculpatului, însoţit de un alt bărbat şi de două femei, “aflaţi sub influenţa alcoolului”, s-au deplasat la locuinţa cuplului, “înarmaţi cu două lopeţi, cu intenţia de a continua răfuiala pornită la botez”, se arată în comunicat.

Alergat fiind de cei doi bărbaţi, inculpatul a intrat în curtea locuinţei sale, de unde a luat un topor cu care i-a aplicat cumnatului său o lovitură la nivelul capului, acesta decedând ulterior la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu. De asemenea, l-a lovit cu toporul şi pe celălalt bărbat, în zona spatelui, cauzându-i acestuia leziuni ce au necesitat spitalizare.

După agresiune, bărbatul a fugit de la faţa locului cu un autovehicul, pe care l-a abandonat în comuna Cristian, a aruncat toporul la o distanţă de circa zece metri de maşină şi s-a predat la Postul de Poliţie din localitate.

Acesta a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de omor, fiind cercetat, de asemenea, şi sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Propunerea de arestare formulată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a fost admisă de către Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu. Acesta a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 zile.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult