3 decembrie 2021 - 15:56

Un roman, in juriul de supertehnologii si inovatii agricole de la AGRITEHNICA

Direcțiile în care se îndreaptă tehnologiile agricole, o dată la doi ani, se anunță în luna noiembrie, la super evenimentul AGRITEHNCA, de la Hanovra. Câștigătorii au fost deja stabiliți de o comisie de specialiști aleși pe sprânceană, iar decernarea laurilor va fi făcută și în prezența reprezentanților AGRO TV, care vor fi prezenți la această manifestare.

La concursul din acest an au luat parte 291 de inovații din domeniul agriculturii, în cadrul ceremoniei urmând să fie acordate 39 de medalii de argint și o medalie de aur. Fericita câștigătoare a premiului cel mare este compania John Deere, aceasta fiind premiată, de asemenea, și cu trei medalii de argint. Medalia de aur a fost acordată pentru cutia de viteze eAutoPower e8WD, dezvoltat în parteneriat cu Joskin pentru tractoarele John Deere seria 8R. Aceasta este bazată pe un sistem electro-mecanic, fiind prima de acest gen în tehnologia agricolă. Cu ajutorul ei se optimizează încărcarea motoarelor și se realizează o transmisie mult mai eficientă de la motor până la locul de propulsie. Surplusul de energie rezultat din transmisia mecanică este convertit în energie electrică, cu ajutorul căreia se pune în mișcare o roată sau un sistem de propulsie la remorcă.

Din comisia care a analizat îndeaproape toate inovațiile înscrise și a decis câștigătorii face parte și un român – Ovidiu Ranta, profesor la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Realizatorul AGRO TV, Bogdan Tudor, a stat de vorbă cu el, pentru a ne oferi mai multe detalii despre competiție, dar și despre decernarea premiilor la care va fi prezentă și televiziunea noastră. Puteți urmări dialogul în materialul următor.