Un produs tradițional românesc, cel mai bun din lume

Un produs tradițional românesc obține recunoașteri internaționale pe bandă rulantă.

După ce în 2021 a primit Stare Geografică Protejată din partea Uniunii Europene, în vara anului care tocmai s-a încheiat a obținut certificarea înregistrării denumirii Magiun de prune Topoloveni în Registrul Internațional al Acordului de la Lisabona privind Protectia Denumirilor de Origine și Indicațiilor Geografice.

În urmă cu câteva zile a atins o altă performanță, cea mai înaltă: a fost desemnat cel mai bun magiun din lume, titlu care i-a fost decernat de Atlasul Mondial de Mâncăruri Tradiționale, TasteAtlas.

Pe pagina proprie de socializare a MAGIUNULUI DE PRUNE TOPOLOVENI, găsim detalii despre confirmarea calităților de excepție ale produsului argeșean, la nivel mondial.

,,Mulțumim, Ambasadei României în Statele Unite ale Americii/Romanian Embassy to US, pentru sprijinul acordat și pentru că promovați cultura și tradițiile noastre gastronomice în întreaga lume!

Suntem mândri să împărtășim cu voi toți gustul unic și calitatea superioară a Magiunului de prune Topoloveni, recunoscut ca fiind cel mai bun produs din fructe, de către Taste Atlas.

Promitem să păstrăm intactă rețeta magiunului – un produs făcut doar din prune, fără zahăr adăugat, fără conservanți, potrivit pentru întreaga familie și chiar pentru diabetici, cu acordul medicului curant”, scriu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole