Un primar acuzat că umblă beat a dizolvat consiliul local

Vasluiul rămâne un izvor nesecat de povești ce par desprinse din bancurile cu proşti.
primarbeat
Scandal cât China în comuna vasluiană Crețești. Consiliul Local, a cărui componență a fost stabilită în luna iunie a acestui an, a fost dizolvat. Decizia i-a aparținut primarului Viorel Savin, supărat că în ultimele trei ședințe aleșii satului nu au reușit să ia nici o decizie.
 
„Domnule, noi l-am ajutat să iasă primar pe acest Savin, iar acum își bate joc de toți. Stă numai beat în primărie, l-au văzut toți angajații, e beat de dimineața și până noaptea. Gălăţeanu, fostul primar, îl are la mână cu ceva și îi dictează ce să facă”, spun sătenii din Crețești, potrivit ziarului Vremea Nouă Vaslui. Aceeași publicaţie scrie Gigel Gălăţeanu, fostul primar, controlează tot ce se întâmplă în primărie.
Demersul lui Savin este unul cât se poate de serios, acesta trimițând toate documentele oficiale către Prefectura Vaslui. “Am informat Autoritatea Electorală Permanentă despre dizolvarea Consiliului Local de la Crețești și urmează să se stabilească data alegerilor”, spune prefectul județului, Bogdan Isabel.
Povestea asta este una parcă desprinsă din basme. Pe fostul primar îl cheamă Gălăţeanu, deşi locuiește în Vaslui, prefectul poartă numele de Isabel, iar pentru postul de viceprimar a fost propus Lăstun Cerulenţiu. În plus, liberalii îi au în partid pe Râpă și Botezatu.
“La finele săptămânii trecute, primarul a convocat a treia ședință de Consiliu, iar cei cinci consilieri locali UNPR au mers la el, cu o oră înainte, și i-au cerut să-și respecte promisiunile din campanie. Conform ordinii de zi, validarea noului consilier local PNL era ultima pe ordinea de zi, iar aleșii locali i-au cerut să schimbe acest punct, primul în ordinea de zi, plus postul de viceprimar, în persoana lui Lăstun Cerulenţiu. Când Savin a refuzat, spunând că nu poate trece peste fostul primar Gălăţeanu, consilierii UNPR au refuzat să mai vină la ședință. A fost finalul unei perioade de cinci luni de scandaluri și nemulțumiri pentru oamenii din Crețești, care vor fi chemaţi din nou la urne, pentru a-și alege un nou Consiliu Local”, scrie Vremea Nouă Vaslui.
 
“Este incredibil ce se petrece cu acest primar. Numai de beții se ține, spune că nu are ce să-i facă nimeni, pentru că are rude în Poliție și avocatură. Nu este om din Crețeşti care să nu-l fi văzut băut pe Savin, stă pe la crâșme, iar seara vine viceprimarul Gutu, îl încarcă în mașină și îl duce acasă, abia se ține pe picioare. Pentru ce am votat noi un asemenea om, care nu face nimic pentru comună?”, spune sătenii din Crețești, potrivit aceleași publicații.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole