Un piroman dat foc la tot satul, în miezul nopții!

Un piroman a îngrozit o întreagă comună după ce a provocat mai multe incendii în toiul nopţii.
Locuitorii din satul Păiseni, comuna Cornu Luncii, din judeţul Suceava, au trăit o noapte de coşmar din cauza unui piroman care a dat foc multor case şi anexe gospodărești. Cinci femei au suferit atacuri de panică, iar o tânără însărcinată a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, potrivit adevărul.ro.
Şase proprietari, din satul  Păiseni, comuna Cornu Luncii, au fost afectaţi de incendii, în noaptea de 11 spre 12 august, în urma unei acţiuni intenţionate, a anunțat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

La faţa locului au intervenit pompierii militari şi lucrătorii SVSU Cornu Luncii, Mălini şi Baia, cu 8 autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD.

Primul incendiu a fost semnalat în jurul orei 1:00, la locuinţele a doi proprietari care se învecinau, în aceeaşi curte. Una dintre case a fost distrusă aproape în întregime, iar la a doua au ars bunurile dintr-o încăpere.

Un alt incendiu a fost semnalat, câteva zeci de minute mai târziu, la patru stoguri de fân (circa 10 tone), aflate la aproximativ 150 de metri distanţă de cele două case arse.

Piromanul însă nu s-a oprit aici. În timp ce pompierii se luptau cu flacările, acesta a provocat un alt incendiu, la aproximativ 3 km distanţă, la un adăpost de animale, care a ars în totalitate. Focul a afectat parţial şi o anexă a proprietarului învecinat.

Ultimul incendiu a fost anunţat spre ora 4 00, când un alt stog de fân, aflat la 1 km distanţă, a fost incendiat şi au ars aproximativ 5 tone de furaje.

Pe timpul intervenţiilor, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical pentru cinci femei, care au suferit atacuri de panică. Dintre acestea, o tânără însărcinată, în vârstă de 24 de ani, a fost transportată la spital, pentru investigaţii suplimentare.

Pompierii au reușit să lichideze flăcările aprinse de piroman prin tot satul abia în jurul orei 6:00.

ULTIMA ORĂ: Poliţiştii au identificat autorul incendiilor în persoana unui bărbat în vârstă de 27 de ani, localnic din Păiseni, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Ionuţ Epureanu.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că bărbatul şi-a incendiat propria locuinţă, pe cea a surorii sale, precum şi anexe ale mai multor gospodării din sat.

Piromanul a fost preluat în custodie de poliţişti şi transferat apoi la o secţie de Psihiatrie.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava a spus că, în cadrul dosarului penal deschis pentru distrugere prin incendiere, urmează să fie făcută şi expertiza privind discernământul acestuia.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole