15 August 2022 - 18:12

Un nou virus dă târcoale României! Oamenii și fermele de animale sunt în pericol!

Un virus descoperit în Ungaria, la doar 10 kilometri de granița cu România, amenință deopotrivă animale și oameni.

Este vorba despre un focar de gripă aviară înalt patogenă de mari dimensiuni care include în zona de supraveghere și șase localități din județul Bihor, informează antena3.ro.

Potrivit Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad, virusul a fost descoperit într-o fermă cu un efectiv de peste 12.000 de rațe.

Este vorba despre un focar primar cu subtipul H5N1, iar pentru că există posibilitatea transmiterii viusului de la păsări la om, dar și pentru protejarea fermelor din România, reprezentanții DSVSA au pus în aplicare un plan de măsuri care vizează comerțul cu păsări, ouă, furaje, carne și produse din carne de pasăre ce provin din țările afectate, dar și monitorizarea păsărilor sălbatice.

Numeroase țări din Uniunea Europeană sunt afectate în prezent de valul de gripă aviară înalt patogenă, cele mai mari probleme fiind în Italia și Ungaria.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole