UN NOU VIRUS AMENINȚĂ ANIMALELE DIN GOSPODĂRIILE FERMIERILOR

Rusia a raportat descoperirea unui caz de gripă aviară înalt patogenă H5N2 la o fermă din regiunea Kostromskaya, vestul Rusiei, a informat săptămâna trecută  Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animale (OIE).

OIE a anunțat faptul că noul virus al gripei aviare a provocat decesul a 506 de păsări dintr-un grup de aproape 500.000 de păsări de la o fermă din Harino, și alte 1.223 de păsări au fost sacrificate. Până acum nu există cazuri semnalate de transmitere a virusului gripei aviare de la păsări la oameni însă descoperirea unor astfel de focare au impus demararea unor campanii de sacrificare, iar fermierilor li s-a recomandat să ţină păsările închise.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE) a solicitat celor 180 de state membre, printre care se numără şi România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, pieţe şi în comerţul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult