Un nou sprijin pentru fermierii români: 15 bani pe kilogramul de cereale! Vezi în ce condiții!

Comisia Europeană ar putea veni cu un nou sprijin pentru fermierii români, de circa 15 bani pe kilogramul de cereale.

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a anunțat duminică, într-un interviu acordat AGERPRES, că a solicitat Comisiei Europene acordarea unui nou sprijin pentru fermierii români, de 30 euro pe tonă (aproximativ 15 bani pe kilogram), pentru exportul cerealelor din România, având în vedere că prețurile la transport au explodat în contextul în care 70% din tranzitul cerealelor din Ucraina s-a mutat pe teritoriul țării noastre.

„Ştim că Portul Constanţa a fost destul de aglomerat, iar cheltuielile cu transportul ale fermierilor români au crescut foarte mult. De aceea am solicitat comisarului inclusiv acordarea unui sprijin de 30 euro pe tona de cereale pentru exportul cerealelor din România, având în vedere creşterea preţurilor la transport pentru fermierii români. Putem vedea pe bursă că preţul unei tone de cereale este de 200 de euro, iar aproape 50-60 euro reprezintă costuri cu transportul, diferenţa fiind foarte mare faţă de anii precedenţi. Astfel, în Consiliul de miniştri, din data de 17 sau 18 septembrie voi reveni cu această solicitare. Consider că suntem îndreptăţiţi, ca stat, să dăm fermierilor români acest ajutor, dacă aproape 70% din tranzitul cerealelor din Ucraina s-a mutat pe teritoriul României”, a explicat ministrul Barbu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

6 COMENTARII

  1. Ești prost ziariștilor.
    Titlul e că fermierii vor primi apoi scrii “vezi in ce condiții” ca de fapt să nu zici nimic nici de condiții ci doar să înșirui o atare de fapt pe care o știe și copiii la grădiniță.

    • Ți-e cam greu cu limba română, domnule. De aceea nici nu ai înțeles că nu primești cei 30 de euro pe tona de cereale doar pentru că le-ai recoltat și le-ai pus în depozit. CONDIȚIA este să le exporți, iar statul îți subvenționează 30 de euro pe tonă PENTRU TRANSPORT. Poate citești mai atent înainte de a mai face astfel de comentarii…

  2. Corect ar fii sa se dea 15 bani pe kg facturat de fermieri activi si pentru cei care au depozitate si apoi facturte.Suntem afectati pentru favorurile facute Ucrainei care produc cereale foarte ieftin cu ingraseminte,combustibil,substante interzise si le comercializeaza pe teritoriul Romaniei, iar o parte din ele ajung si pe masa noastra.Iar procesatori romani este momentul lor cumpara ieftin cerealele si painea,uleiul,etc foarte scumpe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole