Un nou RECORD la Programul Tomata! Anunțul șefului MADR

Programul tomata 2024 se îndreaptă spre un nou record în ceea ce privește numărul de beneficiari, susține ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu. Dacă anul trecut au fost în jur de 22.000 de legumicultori care au beneficiat de ajutorul de minimis, numărul celor înscriși anul acesta depășește 25.000.

Șeful MADR crede că succesul programului se datorează și modificărilor care au fost aduse acestuia, în sensul acordării a 50% din valoarea ajutorului încă de la început, pentru înființarea culturilor.

”Și anul acesta este un record. Anul trecut am avut 22.600 de dosare depuse pe programul tomata în spații protejate, anul acesta s-au depus 25.600 de dosare. Suntem într-o creștere accentuată și încurajarea vine și din momentul în care am speculat cadrul Ucraina și am putut da fermierilor o sumă de 1.500 de euro pentru a-și înființa culturile, iar diferența de 1.500 de euro o vom da în luna septembrie, atunci când vor demonstra cu facturi de valorificare”, a precizat Barbu, într-un interviu la Prima News.

Totodată, șeful MADR susține că, de anul viitor, se dorește diversificarea programului tomata, astfel încât ajutorul să fie acordat pentru toate legumele cultivate în spații protejate, cu condiția ca jumătate din suprafață să fie cultivată cu tomate.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole