UN NOU FOCAR DE PPA IDENTIFICAT

În cursul zilei de vineri, 21 iunie 2019, în urma unui anunţ al unui localnic prin care raporta moartea a cinci porci din cei 30 pe care îi deţinea, un nou focar de pestă porcină africană a fost identificat în comuna doljeană Teasc.

„S-a confirmat. Este focar de pestă porcină la Teasc. În această dimineaţă am convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor şi s-a aprobat programul de măsuri. Vom supraveghea zona, vom recolta probe ca să vedem dacă mai apar animale bolnave şi vom face catagrafia tuturor animalelor din zonă, Secui, Teasc, Bratovoieşti. Am ucis cele de 30 de animale din focar, iar mesajul este ca oamenii să vină spre noi dacă au porcii bolnavi şi să putem să luăm probe pentru a pune diagnosticul şi să îi despăgubim. Vom ucide doar porcii bolnavi“, a menţionat medicul Costică Retea, director adjunct al DSVSA Dolj.

În urma confirmării acestui focar, medicii veterinari urmează să supravegheze timp de o lună de zile toate satele care fac parte din comuna Teasc. Amintim faptul că primul focar de PPA din judeţul Dolj a fost confirmat la începutul lunii noiembrie 2018, acesta fiind al doilea caz identificat.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole