Un nou focar de gripă aviară

Autoritatile au luat decizia de a sacrifica 120.000 de păsări de curte, ceea ce ridică la aproape un milion numărul de păsări eutanasiate.
gull-1770336_1280
Această epidemie, care se dezvoltă în arhipelagul nipon de o lună, este prima înregistrată în fermele japoneze după cea din decembrie 2014 – ianuarie 2015, aminteşte Agerpres citand AFP. Ministerul Agriculturii din Japonia a anuntat ca din luna noiembrie si pana in prezent au fost sacrificate peste 120.000 de pasari de curte, ceea ce ridică la aproape un milion numărul de păsări eutanasiate.

Epidemia se răspândeşte şi în prefectura Miyazaki, din sud-vestul Japoniei, după ce au fost identificate deja mai multe focare la ferme din din nordul tarii. Bilanţul păsărilor sacrificate se ridică la peste 970.000 în şase ferme din cele patru prefecturi menţionate, mai precizeaza Agerpres.
De asemenea, au fost semnalate peste 70 de cazuri de decese în rândul păsărilor sălbatice purtătoare ale aceluiaşi virus H5N6 într-un total de 13 prefecturi, potrivit ministerului Agriculturii din Japonia.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole