20 aprilie 2021 - 19:56

Investitii mai mari cu 50% pentru promovarea exporturilor merelor

Cea mai mare asociație a producătorilor de mere din Washington, ce beneficiază de suport din partea statului și dezvoltă soiuri noi de mere va majora cu 50% investițiile pentru a-și promova produsele pe piețele externe. Todd Fryhover, președintele Washington Apple Commission (WAC), a anunțat recent despre intenția de a crește esențial exporturile americane de mere. Fapt confirmat inclusiv prin majorarea bugetului pentru promovarea exporturilor în acest an de la 8 la 12 milioane de dolari, scrie Fruitnet, citat de agrobiznes.md.

Todd Fryhover a menționat că producătorii de mere din regiune planifică în acest an să obțină recolte mari de mere de soiuri noi și să se concentreze pe alte piețe internaționale decât cele tradiționale. Printre aceste soiuri se numără și Cosmic Crisp, pentru care este așteptată o recoltă de circa 36 de mii de tone în acest an, iar în următorii 5 ani aceasta ar trebui să ajungă la 295,2 mii de tone.

„Este un moment foarte interesant pentru industrie. Analizăm zece soiuri importante și avem un raport numit „Raportul diferitor soiuri”, care include 57 de soiuri. Dintre acestea, 27 sunt brevetate. După cum puteți vedea, există o diversificare imensă a afacerilor în industria noastră acum”, a explicat Todd Fryhover.

WAC speră să extindă afacerile pe piețe precum China, Vietnam și Indonezia în următorii ani, scrie sursa citată.