17 septembrie 2021 - 16:23

Un loc de poveste – Ținutul desprins din “Stăpânul Inelelor”, în județul Neamț

În comuna Dobreni județul Neamț, un tânăr a creat un mic tărâm desprins din filmul “Stăpânul inelelor”. Destinația se află la 15 km de Piatra Neamț și de Tg. Neamț și sunt multe indicatoare.

Cum descrie chiar el tot ce a făcut: “Povestea a început! Vă așteptăm să faceți parte din ea! – Dobreni, jud. Neamț – Am creat un sătuc care să ne aducă aminte că fericirea vine din lucruri mici, un loc al inspirației pentru trup și suflet, construit pentru odihnă și relaxare.

Ne împrietenim cu natura în căsuțe clădite din pământ și lemn luminate de opaiț și încălzite de lemnele din sobe. Pentru o experiență cât mai autentica, toaletele sunt comune.
Valea Celor Doisprezece promite experiențe autentice, unde simțurile își revin în stări de mult uitate în timpurile noastre.

Dobreni, județul Neamț

Dobreni, județul Neamț

Haideți să vedeți cu ochii voștri, căci Valea Celor Doisprezece așteaptă trecători în vizită! Satul își deschide porțile în fiecare Luni și le închide Duminica, iar de la  orele 12 până la orele 16 la prânz ne puteți vizita într-un loc de suflet.

Oamenilor mari le cerem un bilet de 15 lei, copiilor trecuți de vârsta de 7 ani – 5 lei, iar pruncilor le cerem să se bucure de tot și toate.

Respectăm pe cei ce poposesc la noi și noaptea, de aceea rugăm doar trecătorii să ne viziteze doar în orele alese pentru ei: Luni – Sâmbătă 11:00-16:00, Duminica 11.00- 21.00″, asta spune Ionuț Buta.

Dobreni, județul Neamț

Totul se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi, fiind compusă dintr-un restaurant şi doisprezece căsuţe unice, care nu seamănă una cu alta.  Toate camerele sunt rustice, cu motive tradiţionale româneşti în ceea ce priveşte lenjeria, feţele de
masă şi alte obiecte de decor.

Pe timpul  sezonului rece încălzirea este asigurată cu sobe cu lemne. Iluminatul va fi de la opaiţ, nu sunt prize electrice în camere pentru ca cei care vor poposi la pensiune.

În această perioadă a anului sunt foarte multe persoane care ajung aici și recomandă și prietenilor.

Autor: Daria Diaconiuc