Un grup de fermieri dă Guvernul în judecată! Care este motivul

Un grup de fermieri minoritari din Statele Unite ale Americii au intentat miercuri un proces colectiv împotriva guvernului SUA. Aceștia au decis să dea statul în judecată, susținând că abrogarea unui program de reducere a datoriilor care i-a vizat este nedreaptă.

Fermierii susțin că, prin această abrogare, guvernul SUA încalcă contractul pe care l-a stabilit cu agricultorii. Procesul vine în momentul în care Departamentul pentru Agricultură din SUA (USDA) urmează să lanseze un program modificat de reducere a datoriilor, adoptat ca parte a Legii de reducere a inflației, care alocă scutirea în funcție de nevoile economice, informează agenția Reuters.

USDA le oferă fermierilor împrumuturi prin intermediul agenției sale pentru servicii agricole (FSA), care a susținut în prealabil că va ierta datoria deținută de fermierii pe care îi descrie ca fiind dezavantajați din punct de vedere social, în încercarea de a compensa decenii de practici discriminatorii de creditare care au contribuit la pierderea terenurilor. Această categorie include fermierii negri, nativi americani, hispanici și asiatici.

Fermierii albi au pretins că măsura este una discriminatorie, blocând-o cu numeroase procese deschise în instanță. Ulterior, măsura a fost abrogată, incluzând în schimb o prevedere e reducere a datoriilor bazată exclusiv pe nevoi economice, înfuriind fermierii care aparțin minorităților.

Fermierii de culoare din Virginia, care au dat Guvernul în judecată, susțin că abrogarea a echivalat cu încălcarea unui contract cu fermierii, după ce aceștia și-au făcut planuri financiare sau au cumpărat noi echipamente sau terenuri pe baza așteptării unei scutiri.

Fermierii sunt reprezentați de Ben Crump, un proeminent avocat american pentru drepturile civile, cunoscut pentru munca sa de reprezentare a familiilor americanilor de culoare uciși de poliție.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole