15 mai 2021 - 16:53

Un eveniment unic in Romania pune industria carnii pe jar

Bucătarii recunoscuți la nivel național și internațional, precum Antonio Passarelli, Iosif Ștefănescu, Orlando Zaharia, Iulian Olaru și Paul Sisserman, vor face parte din comitetul care va juriza produsele din carne înscrise în competiția BEST GRILL, cea mai importantă competiție de preparate pe grătar din sud-estul Europei. Concursul va avea loc în cadrul evenimentului CARNEXPO GRILL, organizat pe 4 și 5 iunie la complexul exclusiv Theodora Golf, în apropiere de Alba Iulia.

„Ne pregătim intens pentru acest eveniment unic în România. Pe lângă demonstrațiile de socializare și culinare, vom prezenta și gusta cele mai bune produse locale pentru grătar, dar și produse internaționale, pentru a ajuta dezvoltarea sectorului nostru intern. Concursul BEST GRILL este punctul central al acestui eveniment, deoarece aici vom decide, cu ajutorul specialiștilor, care sunt cele mai bune produse pentru grătar pe care producătorii români le aduc pe piață în noul sezon”, a declarat Eugen Capră, organizatorul CARNEXPO GRILL.

Concursul BEST GRILL va avea la dispoziția juriului unii dintre cei mai pricepuți bucătari din România, care lucrează pentru restaurante faimoase și cunosc foarte bine apetitul românilor pentru produsele pregătite la grătar. Totodată, alături de acești specialiști din industria cărnii vor fi și producători de băuturi, care vor pune pe masă cele mai apreciate vinuri românești, sortimente de bere artizanală și nu numai, dar și băuturi spirtoase.

Juriul s-a reunit joi seara, la restaurantul Dabeef, din București, pentru a stabili regulile concursului, criteriile de evaluare a produselor, precum și premiile care vor fi oferite câștigătorilor. Întâlnirea a fost un bun prilej pentru bucătari să facă o demonstrație culinară în fața clienților restaurantului.

„Am ales Theodora Golf Club lângă Alba Iulia tocmai pentru că răspunde perfect conceptului de eveniment pe care vrem să-l organizăm: un decor exclusivist de 5 stele, situat în mijlocul naturii, cu o priveliște încântătoare, terenuri de golf, dar și cu un restaurant care scoate la iveală preparatele culinare pentru gusturile alese ”, a declarat Eugen Capră, organizatorul CARNEXPO GRILL.

CARNEXPO GRILL este o oportunitate unică de a împărtăși idei cu peste 200 de specialiști cheie din industrie pe teme de maxim interes. Programul evenimentului include: o seară festivă cu grătar, degustare de vinuri alese, dar și recomandări făcute de somelieri, timp de recreere și socializare prin participarea la jocul de golf, zone de spectacole culinare unde bucătarii renumiți vor pregăti multe surprize.

La eveniment vor participa reprezentanți ai celor mai mari producători și procesatori de carne din România și din străinătate, cumpărători de top din sectorul de vânzare cu amănuntul, importatori și exportatori în domeniu, delegați ai ambasadelor, precum și bucătari din sectorul HoReCa.