UN EVENIMENT DEOSEBIT, O STATIUNE DE CERCETARI DEOSEBITA

Fermierii au inceput sa fie interesați din nou de cultivarea cânepei, o  plantă care teoretic aduce un profit mai mare decât grăul sau rapita. Să nu uităm, în trecut, ne număram printre principalii exportatori din Europa. O dovadă că există cerere este și faptul că în ultima vreme s-au deschis fabrici de prelucrare.

Stațiunea de la  Secuieni  poate fi considerată un model pentru cercetarea agricolă din România.

Stațiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Secuieni a fost înființată la 1 ianuarie 1962, când s-a realizat unificarea cercetării agricole din zonă, iar fosta stațiune I.C.A.R. Târgu-Frumos s-a transferat la Secuieni în scopul ridicarii nivelului agriculturii practicate în partea de Nord-Vest a Podisului Central Moldovenesc, în condițiile nu prea prielnice ale unui climat temperat continental, cu un regim sărac în precipitații. Una dintre culturile stațiunii o reprezintă cânepa despre care s-a discutat la un eveniment găzduit chiar la Secuieni (video).

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult