Un europarlamentar a cerut Comisiei Europene sprijin pentru femeile din mediul rural

v_dancilaEuroparlamentarul Viorica Dăncilă a chestionat Comisia Europeană cu privire la măsurile pe care CE la are în vedere, pentru o orientare mai accentuată a economiei rurale, astfel încât potențialul femeilor din zonele rurale să fie valorificat.
În răspunsul primit de la Comisia Europeană, se specifică faptul că Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală oferă un set de măsuri menite să promoveze dezvoltarea economică și socială durabilă a zonelor rurale, iar Fondul european de dezvoltare regională sprijină spiritul antreprenorial și dezvoltarea infrastructurii. De asemenea, CE subliniază faptul că Fondul social european investește în măsuri de sprijinire a egalității de gen în ocuparea forței de muncă.
„În ultima perioadă, numeroase studii arată o tendință accentuată de migrație a femeilor dinspre mediul rural înspre mediul urban, acestea părăsind zonele rurale în căutarea unui loc de muncă. Acest fenomen creează însă un dezechilibru în rândul lucrătorilor din zonele rurale.
În aceste condiții, este esențială îmbunătățirea calității și a accesibilității infrastructurii, a facilităților și a serviciilor necesare pentru viața de zi cu zi. Acest lucru ar trebui să includă și servicii de îngrijire a copiilor ca parte din infrastructura exploatațiilor (ex. creșe de fermă), servicii medicale, instituții de învățământ, instituții și servicii de îngrijire pentru persoanele în vârstă și alte persoane dependente, servicii de înlocuire în caz de boală și de sarcină, magazine locale pentru bunurile necesare vieții de zi cu zi și oferte de recreere și culturale”, arată Viorica Dăncilă în întrebarea adresată Comisiei Europene.
În răspunsul primit de eurodeputată, CE arată că ‘încurajează statele membre să profite pe deplin de fondurile structurale și de investiții europene (fondurile ESI), pentru a îmbunătăți calitatea vieții din zonele rurale și pentru a aborda problemele specifice ale femeilor.(..) Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală oferă un set de măsuri menite să promoveze dezvoltarea economică și socială durabilă a zonelor rurale. (…) Fondul european de dezvoltare regională sprijină spiritul antreprenorial și dezvoltarea infrastructurii, inclusiv dezvoltarea unor servicii de îngrijire a copiilor accesibile și de calitate, precum și dezvoltarea unităților sanitare și a altor infrastructuri sociale. În completarea sa, Fondul social european investește în măsuri de sprijinire a egalității de gen în ocuparea forței de muncă, dar și în măsuri de promovare a unei înalte calități a serviciilor de îngrijire a copiilor și a altor servicii sociale, care pot elimina obstacolele din calea participării femeilor pe piața muncii și le pot permite acestora să-și realizeze potențialul’.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole