Un deputat propune modificarea criteriilor de acordare a venitului minim garantat

albine_iarnaDeputatul de Tulcea, Neviser Zaharcu, vine în sprijinul primarilor din România care întâmpină probleme cu aplicarea actelor normative privind acordarea venitului minim garantat, solicitând modificarea criteriilor acestora, printr-o interpelare parlamentară adresată ministrului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Dragoș Nicolae Pîslaru.
‘Un număr important de primari din județul Tulcea, dar și din alte zone ale țării, vă solicită, prin intermediul meu, modificarea modului de aplicare a Legii nr. 416/2001 și a H.G. nr. 50/2011. Practic, edilii sunt nemulțumiți de criteriile privind beneficiarii acestor acte normative, deoarece actualele condiții favorizează obținerea venitului minim garantat de către persoane care chiar au o situația materială acceptabilă, mult peste media unor familii sărace.
Concret, primarii solicită ca beneficiarilor de sume aferente venitului minim garantat să li se ia în calcul ca venituri la stabilirea venitului net lunar al familiei alocația de stat și alocația pentru susținerea familiei, nu așa cum este în prezent, când nu li se calculează aceste sume primite”.
Alesul spune că la categoriile „animale/păsări’ trebuie modificat cuantumul actual, de la peste 3 bovine la peste 2, de la peste 5 porcine la peste 3, de la peste 20 ovine/caprine la peste 10 și de la peste 15 familii de albine la peste 10′, a argumentat deputatul demersul .
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole