Un aminoacid extrem de usor de obtinut imbunatateste calitatea carnii de porc

Potrivit unei noi lucrări (Efectele L-argininei dietetice asupra performanței creșterii, digestibilității nutrienților, emisiilor de gaze și calității cărnii la porcii de finisare), de la Universitatea Dankook, publicată în Animal Food Science and Technology, cercetătorii au arătat că suplimentarea porcilor cu L-arginină poate îmbunătăți calitatea cărnii.

Studiul a fost desfășurat pe parcursul a 10 săptămâni și au fost utilizați 120 de porci (Landrace, Yorkshire, Duroc), cu o greutate inițială medie (BW) de 53,80 ± 1,86 kg. Aceștia au primit trei tratamente dietetice în funcție de sexul lor, precum:

  • CON (dietă bazală);
  • LA0,5 (CON + 0,5 g / kg L-arginină);
  • LA1.0 (CON + 1,0 g / kg L-arginină).

Oamenii de știință au arătat ca L-arginina nu a afectat digestibilitatea nutrienților sau emisiile de gaze, însă, cu toate acestea, suplimentarea dietetică cu L-arginină a crescut masa musculară, iar colectiv, rezultatele studiului curent indică faptul că aceasta îmbunătățește calitatea cărnii.

Picture of Florentin Iuga
Florentin Iuga

 NOTĂ  Imaginile folosite au caracter ilustrativ. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 ATENȚIE!   Orice comentariu trebuie aprobat de un moderator, de aceea pot apărea întârzieri în publicarea lor. Ne rezervăm dreptul de a respinge sau a șterge parțial acele comentarii care nu respectă o conduită civilizată sau sunt contrare normelor legale de comunicare în spațiul public.

Cele mai citite în ultimele zile

PUBLICITATE

  • Banner KWS

  • © AGRO TV 2025 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.