Un adevărat dezastru! O calamitate, chiar! Scade producția de vin

Înghețul și grindina au afectat culturile de viță de vie din Franța.
vin
Potrivit datelor publicate de Ministerul francez al Agriculturii, cel mai mari probleme sunt în regiunile Champagne, Burgundia și Valea Loarei. Este estimat un declin al producției cu 7,9%, ceea ce înseamnă că în Hexagon vor fi îmbuteliate 5,9 milioane de sticle.
FranceAgriMer anunța că în regiunea Champagne producția totală ar putea fi cu 32% mai mică. Un asemenea dezastru nu s-a mai înregistrat din anul 2003. „Această scădere fată de anul trecut a producției estimate este în principal rezultatul înghețului din primăvară, care a afectat unele regiuni viticole. Daunele provocate de grindină în Charentes și Burgundia- Beaujolais reduc și ele potențialul de producție”, potrivit ministerului.
Francezii sunt îngrijorați pentru că vinul este cel mai mare produs agricol de export al Franței, cu livrări de 8,27 de miliarde de euro în 2015. Exporturile de șampanie au crescut cu 12%, fapt ce se datorează unor producători Vranken-Pommery Monopole și LVMH, care au cucerit piață din SUA și Japonia.
Înghețul produs în primăvară, mana viței de vie și putregaiul cenușiu au distrus 4.600 de hectare în regiunea Champagne, ceea ce înseamnă un sfert din întreaga suprafata a zonei. Cele mai scumpe vinuri din lume se produc în regiunea Burgundia- Beaujolais. Acolo producția ar putea să scadă cu 23%. O scădere cu 15% este așteptată în Charentes, unde se cultivă struguri pentru coniac. Probleme sunt și pe Valea Loarei, acolo unde se estimează o recolta cu 32% mai mică. Singurii care nu au probleme sunt viticultorii din regiunea Bordeaux.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole