Ultimele VEȘTI METEO pentru fermieri! Ce va fi până la jumătatea lui noiembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri estimările privind temperatura aerului și cantitățile de precipitații pentru următoarele 4 săptămâni, până la 14 noimbrie 2022.

Potrivit meteorologilor, în săptămâna 17-24 octombrie, valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi ușor mai ridicate decât cele normale, mai ales în zonele montane. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

În săptămâna 24-31 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în jumătatea estică a țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

Pentru săptămâna 31 octombrie – 7 noiembrie, meteorologii estimează că temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. În schimb, regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

În săptămâna 7-14 noiembrie, Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Potrivit meteorologilor, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate regiunile.

- Publicitate -

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole