Ultimele informații de pe piața utilajelor agricole! Prețurile EXPLODEAZĂ din nou

Piața utilajelor agricole este afectată, invariabil, de crizele suprapuse din toate ramurile economiei. Astfel, prețurile utilajelor au crescut semnificativ în ultimul an, iar trendul ascendent continuă. Mai multe detalii despre acest subiect ne-a oferit directorul executiv al Asociației Producătorilor și importatorilor de Mașini Agricole din România (APIMAR), Mihai Ivașcu, în emisiunea ”Agricultura, o șansă pentru România”.

”Acum două luni de zile, când am discutat ultima dată, dinamica prețurilor era foarte crescută. Discutam de creșteri de 15-20% la prețurile utilajelor agricole, însă pe măsură ce lucrurile se așezau pe piață, aceste creșteri s-au mai calmat un pic. Când am crezut că lucrurile vor fi bune și așezate, iată că ne lovim de această diferență de curs valutar dintre euro și dolar, o nouă problemă care duce la creșterea prețurilor la echipamentele și utilajele agricole.

Când discutăm despre import din afara Uniunii Europene, el se discută în dolari. Așa a fost și înainte, dar acum, această diferență ne dezavantajează un pic. În ceea ce privește piața europeană, creșterea de prețuri de aici este dată de materia primă care vine din afara Uniunii Europene, deci vorbim tot despre dolari”, a precizat Mihai Ivașcu, director executiv APIMAR, pentru AGRO TV

Există, însă, și vești bune. Pentru fermierii care reușesc să-și cumpere mașini și utilaje agricole, chiar și la aceste prețuri din ce în ce mai mari, întârzierile de livrare nu mai sunt atât de mari ca acum câteva luni.

”Partea bună față de ultima discuție este că nu mai există acele întârzieri de livrare ale mașinilor și utilajelor agricole, cu toate că există o cerere foarte mare. În România pot să spun că suntem cel puțin la nivelul anului 2021, poate chiar cu o ușoară creștere”, a mai precizat Mihai Ivașcu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole