Ultimele date privind PREȚUL PORUMBULUI – Când e momentul să vindeți

Prețul porumbului continuă să se mențină la cote ridicate în acest momente, însă situația s-ar putea schimba în prima parte a anului viitor, odată cu recoltele din America de Sud. Astfel, fermierii și traderii de cereale care mai au porumb pe stoc trebuie să se gândească serios să vândă în perioada următoare, pentru a profita de prețurile bune.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, Cezar Gheorghe, Expert Analist pentru comerțul cu cereale la Clubul Fermierilor Români, a prezentat câteva informații extrem de importante legate de această piață.

”Porumbul a rămas susținut în continuare în bazinul Mării Negre, dar părerea mea este că nu pentru mult timp. Mai mult de ianuarie-februarie nu va fi susținut, pentru că vor veni recoltele sud-americane, iar logistica lor pentru nord-estul Asiei este foarte competitivă, ca să nu mai vorbim de prețul mult mai scăzut față de cel din bazinul Mării Negre. Cu alte cuvinte, cei care dețin stocuri de porumb, dacă nu se întâmplă nimic spectaculos, ar trebui să înceapă să mai lichideze din ele în lunile ianuarie-februarie”, a precizat Cezar Gheorghe.

Prețul porumbului va fi afectat, cel mai probabil, în lunile martie și aprilie și de marfa venită din Ucraina, a mai explicat expertul.

”Le recomand fermierilor să încerce să-și diminueze riscul la porumb, pentru că Ucraina are de scos 33 de milioane de tone de porumb. În momentul acesta, logistica lor este foarte scăzută, ceea ce îi face să se miște foarte încet. Ei vor veni cu surplus de marfă în lunile martie și aprilie, concomitent cu ceea ce am spus despre America de Sud, ceea ce ar putea să însemne o scădere a prețului în bazinul Mării Negre. Cu alte cuvinte, fermierii să încerce să vândă și loturi de porumb”, a explicat Cezar Gheorghe pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole