Ultimele date privind prețul porumbului în Portul Constanța! Cu cât se dă marfa ACUM

Prețul porumbului a scăzut ușor față de săptămâna trecută în Portul Constanța, chiar dacă prognozele de recoltă din Uniunea Europeană se arată mai scăzute decât estimările inițiale.

Potrivit specialiștilor, Uniunea Europeană va recolta doar 58 de milioane de tone de porumb în acest sezon. Deficitul va fi acoperit, însă, de producțiile din Ucraina și America, unde culturile arată bine.

”Cu toate că Uniunea Europeană scade în prognoză, iar astăzi prognoza este de doar 58 milioane de tone. Peticul, însă, îl va asigura Ucraina, cu minim 20-21 milioane de tone, diferența urmând să vină de peste ocean. America va genera suficientă marfă cât să acopere deficitul din Uniunea Europeană”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, în Agrojurnal, la Digi24.

Astfel, potrivit specialistului, prețul porumbului se prezintă azi la valori ceva mai mici decât săptămâna trecută. ”În Portul Constanța, porumbul este undeva în jurul valorii de 187-188 euro/tonă, a început să scadă”, a subliniat Cezar Gheorghe.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole