Ultimele date privind pesta porcină africană

În ultima săptămână au fost stinse un număr de 27 focare pestă porcină africană (PPA), astfel că în data de 7 aprilie 2022 mai erau active 34 de focare, dintre care 3 focare în exploatații comerciale de porcine, se arată într-un raport al Autorității Naționale Anitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) remis luni redacției AgroTV.

Potrivit documentului, în focarele active sunt afectate 26.914 porcine.

Din datele prezentate de reprezentanții ANSVSA, reiese că în intervalul 31 martie – 7 aprilie 2022 au fost înregistrate 4 noi focare de pestă porcină africană, în județele Gorj, Giurgiu, Ilfov și Mureș, fiind stinse 27 de focare de PPA, în 12 județe, după cum urmează: Bistrița-Năsăud – 1 focar, Buzău – 1 focar, Cluj – 2 focare, Covasna – 1 focar, Dolj – 4 focare, Galați – 3 focare, Ilfov – 1 focar, Mureș – 1 focar, Olt – 8 focare, Timiș – 1 focar, Teleorman – 2 focare și Tulcea – 2 focare.

Din 2017 și până în prezent au fost stinse 5.699 de focare de pestă porcină africană.

Potrivit ultimelor date ANSVSA, în intervalul 31 martie – 7 aprilie 2022, au fost înregistrate 3 cazuri noi de pestă porcină africană la mistreți.

De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 6.601 de cazuri la mistreți în 41 de județe). În conformitate cu prevederile europene, cazurile de PPA la mistreți se sting după cel puțin 2 ani de la apariția lor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole