Ultima șansă pentru finanțarea de 150 milioane EURO! Câți bani mai sunt disponibili

Depunerea cererilor pentru schema de energie lansată, anul trecut, de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), se încheie mâine, 15 februarie 2024, ora 23:59. Potrivit experților în domeniu, peste 800 de proiecte au fost deja depuse pentru această finanțare, iar bugetul de 150 de milioane de euro a fost consumat în proporție de peste 80%.

Firmele de consultanță care se ocupă de scrierea și depunerea proiectelor pentru această schemă spun că fermierii care vor să aplice pentru această finanțare mai au încă timp, întrucât dosarul este relativ ușor de făcut și se poate întocmi în câteva ore.

”Înainte de a intra în emisiune, aveam undeva la 820 de proiecte. După estimările noastre, credem că bugetul ajunge pentru un pic peste 1.000 de proiecte. Credem că s-a consumat deja peste 80% din buget, deci ar mai fi și bani, ar mai fi și un pic de timp. Noi am încercat ca pentru ultimele 2-3 zile să fim liberi, pentru că pe orice program se trezesc oamenii în ultimele zile că vor să depună, așa că să putem să-i ajutăm cu depunerea proiectului.

În mare, avem nevoie de cartea funciară, avem nevoie de cod CAEN autorizat din grupa codurilor CAEN 01, 10 sau 11, certificatul constatator extins, actul constitutiv, buletinul reprezentantului legal și dreptul de folosință asupra terenului – că este contract de închiriere, de comodat, de superficie, chiar și sub semnătură privată. Ca atare, vorbim de 4-5 documente, estimările de consum și cam asta este”, a precizat consultantul Neluțu Dogaru, pentru AGRO TV.

Finanțarea este 100% nerambursabilă, iar potențialii beneficiari pot depune mai multe proiecte, doar dacă investițiile vizează locuri de consum diferite, cu încadrarea în limita sumei de 20.000.000 euro/ beneficiar.

Pentru energie eoliană, finanțarea este de maximum 1.400.000 de euro/ MW pentru capacități instalate mai mici sau egale de 1 MW și de maximum 700.000 euro/ MW capacități instalate mai mari de 1 MW. Pentru energia solară, valoarea sprijinului este de până la 1.000.000 euro/ MW  pentru capacități instalate mai mici sau egale de 1 MW și de până la 500.000 euro/ MW pentru capacități instalate mai mari de 1 MW.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole