ULTIMA ORĂ: Se reia programul Casa Verde Fotovoltaice!

Calvarul legat de programul Casa Verde Fotovoltaice a luat sfârșit!

DHELECTRIC SYSTEM SRL, firma care a blocat programul în justiție, a transmis către Înalta Curte de Casație și Justiție și, respectiv, Curtea de Apel Oradea, cererile de renunțare la procesul intentat Administrației Fondului de Mediu (AFM), anunță instituția, citată de economica.net.

Astfel, programul Casa Verde Fotovoltaice se poate relua de la data la care ICCJ, unde AFM a făcut recurs la decizia de suspendare a programului, ia act de cererea DHELECTRIC SYSTEM SRL și anulează suspendarea.

Demersul DHELECTRIC SYSTEM SRL vine în urma deschiderii unei noi sesiuni de validare a instalatorilor în programul Casa Verde Fotovoltaice, derulat de AFM.

Reamintim că programul prin care 80.000 de persoane fizice așteaptă să le fie montate instalații fotovoltaice subvenționate a fost suspendat printr-o decizie a instanței, în luna septembrie, ca urmare a demersului juridic al acestei societăți, care a contestat respingerea sa în prima sesiune de validare a instalatorilor.

„Mă bucur foarte mult că reprezentanții societății și-au ținut promisiunea făcută la întâlnirea pe care am avut-o la minister și că au transmis deja cererile de renunțare la chemarea în judecată. Este un pas foarte important deoarece, începând de astăzi, mai avem doar de așteptat ca instanța să ia act de aceste cereri și să anuleze procesul. Din acel moment, programul poate fi reluat. Îi anunț, așadar, pe cei 90.000 de beneficiari înscriși în program că mai au de așteptat foarte puțin până la momentul în care vor putea instala sistemele fotovoltaice. Am ales această variantă de a soluționa conflictul juridic, deoarece alternativa de a aștepta, mai multe luni, finalizarea procesului pe fond, era o varianta în detrimentul beneficiarilor și al familiilor acestora, pe care nu o puteam accepta”, a declarat ministrul Mircea Fechet, care a mediat recent o întâlnire între cele două părți.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole