ULTIMĂ ORĂ! Prăbușire a prețurilor pe piața cerealelor! Care este motivul

Prețurile grâului pe bursele internaționale au înregistrat o scădere subită, după publicarea ultimelor rapoarte ale Departamentului de Agricultură din Statele Unite ale Americii (USDA), relatează publicația Agrarhuete.

Astfel, USDA a estimat o producție de grâu și stocuri globale mai bune decât se așteptau inițial, ceea ce a provocat o reacție imediată pe bursele internaționale. De asemenea, au scăzut inițial și prețurile la porumb și soia, după care au revenit rapid la valorile inițiale, pentru că rapoartele publicate de USDA în această privință au fost în mare parte neutre, potrivit analiștilor.

Temerile cu privire la grâul australian deteriorat de ploaie și restricțiile la export din Rusia au alimentat recent o creștere bruscă a prețurilor grâului la niveluri record. Cu toate că aceste temeri sunt departe de a fi trecute, estimările USDA sunt totuși bune.

Estimările privind stocurile de grâu la finalul acestui sezon au crescut cu 2,38 milioane de tone. Această îmbunătăţire a prognozelor USDA, peste ceea ce se aşteptau analiştii, ar putea reduce îngrijorările cu privire la inflaţia mondială a preţurilor la produsele alimentare, care recent au atins cel mai ridicat nivel de după 2011.

Astfel, La MATIF din Paris, cel mai mare contract de grâu pentru data de martie a scăzut cu aproape 5 euro – la 282,50 euro pe tonă. În cazul contractului de porumb, pe de altă parte, prețurile au crescut cu 2 euro, până la 246 de euro pe tonă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole