ULTIMĂ ORĂ! Plățile ANT pentru fermieri – Subvenții mai mari decât anul trecut

În ședința de guvern de săptămâna aceasta va fi aprobată Hotărârea de Guvern privind ajutoarele naționale tranzitorii (ANT). Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale transmite toate noutățile din acest act normativ:

La solicitarea ministrului Chesnoiu, bugetul destinat ANT a fost majorat consistent în acest an față de anul trecut, implicit crește și cuantumul sprijinului acordat fiecărui fermier.
Pentru sectorul vegetal alocarea bugetară este dublă față de anul trecut (anul acesta se acordă peste 88 de milioane de euro).

Pentru sectorul zootehnic bugetul alocat este de 135 milioane de euro (creștere de 6,4 ori față de anul trecut).

Un alt element important este că anul acesta această formă de sprijin se adoptă mai devreme, așadar banii vor ajunge mai repede decât anul trecut în contul beneficiarilor.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat în prealabil că plățile vor începe de îndată ce actul normativ va fi aprobat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial. Astfel, este de așteptat ca plățile să fie demarate în zilele următoare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole