ULTIMA ORA! Ordinul pentru impuscarea mistretilor va fi dat maine, 30 aprilie!

Maine, 30 aprilie 2020 se dă liber la vânătoarea de mistreți! Informația a fost dată în exclusivitate în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, realizată de Ovidiu Ghinea, de secretarul de stat MADR, Emil Dumitru.

”Cunoaștem problema generată de mistreți și vreau să comunic că am luat legătura cu Ministerul Mediului, iar mâine (30 aprilie – n.r.) se va adopta Ordinul cu privire la împușcarea acestora. Cunosc această problemă și vă promit că o voi rezolva pentru fermierii români”, a fost mesajul transmis de Emil Dumitru în exclusivitate pentru AGRO TV.

Subiectul vânătorii mistreților a stârnit multe controverse în ultimele zile. După ce animalele sălbatice au făcut pagube însemnate în culturile fermierilor și au facilitat răspândirea pestei porcine africane, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a precizat în urmă cu câteva zile că în Ordonanța Militară nr. 10 va fi introdus un articol privind vânătoarea acestora.

”Zilele acestea am discutat cu colegii mei, cu domnul Alexe (Costel Alexe, ministrul Mediului – n.r.), cu domnul Vela (Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne – n.r.) și cu premierul, cu domnul Ludovic Orban, că în următoarea Ordonanță Militară este necesar să revenim asupra deciziei de a opri vânătoarea la mistreți pentru că aceasta ar fi necesară să înceapă din două motive: în primul rând, pentru controlul populației de mistreți, care ne-ar ajuta foarte mult la combaterea și răspândirea pestei porcine africane, dar încep să producă pagube în producțiile agricole vegetale care oricum sunt afectate grav și de secetă. Din aceste două motive, în următoarea Ordonanță Militară, cu siguranță o să deschidem vânătoarea la mistreți”, le-a promis fermierilor, pe 23 aprilie, ministrul Adrian Oros.

Mențiunea legată de mistreți lipsește însă din Ordonanța Militară nr. 10, acest lucru stârnind nemulțumiri în rândul fermierilor. Totuși, acest lucru va fi îndreptat, se pare, mâine, prin adoptarea unui ordin privind împușcarea porcilor mistreți.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole