Anunț de ULTIMĂ ORĂ: Anul acesta, mai puțini fermieri vor lua subvenții APIA!

Campania de depunere fără penalități a cererilor de plată pentru subvenții APIA s-a încheiat la 31 mai, data până la care au fost depuse un număr de 755.810 cereri de plată pentru o suprafață de peste 9,95 milioane hectare, informează Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură printr-un comunicat remis, marți, redacției AgroTV.

„La o analiză comparativă a datelor, se observă că față de anul anterior numărul cererilor a scăzut cu 34.000 cereri, în timp ce suprafața agricolă a crescut cu 22.000 ha, fermierii confirmând și în acest an că sunt conștienți de importanța comasării terenurilor pentru a crește productivitatea și competitivitatea pe piață”, remarcă reprezentanții APIA.

„Le mulțumesc tuturor colegilor mei care s-au mobilizat exemplar, ca de fiecare dată, și care au înțeles că munca în echipă, devotamentul și implicarea reprezintă pașii spre succes! Transmit aprecierile mele fermierilor români care au fost alături de noi în această campanie deloc ușoară, o campanie care a venit cu provocările aduse de schimbările din PNS 2023 – 2027”, a declarat directorul general al APIA, Adrian Pintea.

În conformitate cu prevederile comunitare și naționale în vigoare, campania de primire a cererilor de plată continuă până la data de 9 iunie 2023 inclusiv, cu aplicarea de penalități de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

Situația cu numărul de cereri de plată depuse fără penalități pentru subvenții APIA în 2023, precum și cu suprafața solicitată la plată, structurată pe fiecare județ, poate fi consultată în ANEXĂ.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole