ULTIMĂ ORĂ! Creșteri explozive la prețul petrolului – Ne apropiem de maximul istoric

Prețul petrolului a crescut luni dimineața cu 20%, atingând cel mai înalt nivel din ultimii 14 ani. Majorarea vine în urma anunțului secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, care susține că Washingtonul se află în “discuții foarte avansate” cu partenerii săi europeni pentru interzicerea importurilor de petrol din Rusia, relatează publicația Financial Times, preluată de Biziday.

Astfel, valoarea de referință a țițeiului european Brent s-a apropiat de nivelul maxim istoric de 140 de dolari pe baril, atins la izbucnirea crizei financiare din 2008.

Secretarul de stat al SUA a declarat că a discutat cu președintele Joe Biden cu privire la posibilitatea introducerii unor restricții privind achizițiile de petrol din Rusia. America dorește un răspuns coordonat cu partenerii europeni, nu exclude adopatarea unui embargou asupra țițeiului rusesc și unilateral,  “indiferent de decizia pe care o vor lua europenii”.

Potrivit Financial Times, săptămâna trecută s-au făcut puține tranzacții cu acest tip de țiței, dar în Europa sunt numeroase rafinării care depind de aprovizionarea cu petrol rusesc.

Restricțiile asupra petrolului rusesc ar reprezenta o escaladare majoră a răspunsului Occidentului față de atacarea Ucrainei, cu ramificații potențial grave pentru economia globală, mai avertizează FT.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole