ULTIMĂ ORĂ! Banii de la APIA intrați ACUM în conturile fermierilor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în cursul ultimelor zile, o serie de plăți pentru fermierii beneficiari ai ajutoarelor excepționale puse la dispoziție de Ministerul Agriculturii. Potrivit directorului general al instituției, Adrian Pintea, banii de la APIA au ajuns deja în conturile fermierilor.

”Sunt cele două ajutoare excepționale pe care noi le-am avut în această perioadă, respectiv cea pentru crescătorii de animale din sectoarele suin și avicol, respectiv în sectorul vegetal pentru pomi și viță de vie. Așa cum am spus, am reușit ca până la data de 30 septembrie, acești beneficiari să fie autorizați și să aibă banii în cont la ora aceasta. Pentru sectoarele suin și avicol am avut 510 beneficiari, iar valoarea totală a sprijinului a fost 129 milioane lei. În sectorul vegetal au fost 17.778 beneficiari, iar suma pe care am acordat-o a fost de 56 milioane lei”, a precizat șeful APIA, în direct la AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Potrivit directorului general APIA, instituția mai face și săptămâna aceasta un rând de plăți, pentru beneficiarii Programului Național Apicol. Astfel, aproximativ 60 de milioane de lei vor intra în conturile apicultorilor în cel mai scurt timp.

”Acum, colegii pregătesc plata Programului Național Apicol. Săptămâna aceasta a fost autorizat la plată, se află pe circuitul bancar și încă 60 milioane lei vor intra în conturile crescătorilor de albine. Aici am avut 7.807 beneficiari, respectiv 12 forme asociative. Săptămâna aceasta vom face plățile”, a mai precizat Adrian Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole