11 August 2022 - 01:51

ULTIMĂ ORĂ Ajutorul de minimis pentru legume în spații protejate – Câți bani primesc legumicultorii

Detalii privind ajutorul de minimis pentru legume în spații protejate! Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a anunțat în urmă cu puțin timp care vor fi legumele pentru care se va plăti ajutorul de minimis, dar și ce sumă va primi fiecare fermier.

”Ajutorul de minimis pentru susținerea legumelor în spații protejate – fostul program tomata. Am spus că programul tomata care s-a derulat pe o perioadă de 4 ani nu va mai continua așa, am spus și care sunt motivele: sumele foarte mari care au fost alocate și efectul care nu a mai venit, faptul că a fost fraudat destul de grosolan, dar și faptul că foarte mulți legumicultori au cerut ca programul să fie extins la legume în spații protejate, nu doar la o legumă, astfel încât legumicultorii să aibă posibilitatea să cultive legumele care le sunt cerute pe piață.

De aceea, acest ajutor de minimis pentru susținerea legumelor în spații protejate, proiectul de Hotărâre de Guvern este în curs de definitivare, în consultare cu mediul asociativ din legumicultură și se acordă pentru mai multe legume: ardei, castraveți, tomate, varză albă, varză roșie și vinete”, a precizat ministrul agriculturii în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui Oros, cunatumul maxim se reduce de la 3.000 euro la 2.000 euro, iar bugetul total al schemei de ajutor este de 150 milioane lei.

”Se acordă maxim 2.000 euro/1.000 mp/beneficiar/an. Sigur, avem un plafon de 150 milioane lei. Dacă valoarea alocată este depășită, cuantumul se reduce proporțional. Această sumă se repartizează în mod egal la toți beneficiarii eligibili. Schema se va derula prin APIA, ca să fie mai ușor verificabilă și monitorizabilă, iar controalele se vor efectua în echipe mixte de către APIA și DAJ-uri”, a mai precizat Oros.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole