20 mai 2022 - 06:27

ULTIMA ORĂ: Ajutoarele aprobate de Guvern pentru agricultură!

Guvernul a adoptat luni programul „Sprijin pentru România”. Pentru ajutoarele ce vizează agricultura sunt prevăzute 600 de milioane de euro, la care se adaugă facilitățile fiscale ce privesc salarizarea lucrătorilor din agricultură și indusria alimentară.

Printre principalele măsuri de sprijin se numără alocarea a 200 de milioane de euro pentru procesarea produselor agricole în România, urmând ca, de la 1 iunie, fermierii care fac acest lucru să primească o primă de 10% din valoarea produselor procesate, dar și instituirea unui grant de 300 de milioane de euro reprezentând capital de lucru pentru fermieri, fiind prevăzut ca încheierea contractelor de finanțare să se facă până la 30 iunie.

De asemenea, programul prevede ca, de la 1 august, să fie allocate de la bugetul de stat 100 de milioane de euro pentru capitalizarea Casei de Comerț „Unirea” – integrator de programe naţionale în agricultură.

O altă măsură extrem de importantă este salariul minim de 3000 de lei brut pentru lucrătorii din agricultură și industria alimentară, stabilit în condiții similare celui din sectorul construcțiilor. Această măsură urmează  a fi aprobată săptămâna viitoare în Parlament.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.