UE VA ALOCA 6 MILIOANE EURO PENTRU A ÎNCURAJA CONSUMUL DE CARNE DE OAIE ȘI CAPRĂ

Ministrul Agriculturii Petre Daea a anunţat sâmbătă la Ploieşti, unde se află pentru a promova campania „Alege oaia”, că Uniunea Europeană va aloca anul viitor 6 milioane de euro pentru încurajarea consumului de carne de oaie şi de capră, fonduri care pot fi accesate doar în baza unor programe, precizând că „suma va fi accesată în 2018”.

„UE a prins în programul pe 2018 o sumă importantă pentru promovarea consumului de carne de oaie şi capră. (…) Această sumă este în jur de şase milioane de euro pentru promovare, iar statele membre, ca să acceadă la această sumă, trebuie să realizeze programe”, a afirmat ministrul, adăugând că „suma va fi accesată în 2018”.

În ceea ce priveşte programul „Alege oaia”, lansat la Târgul INDAGRA, Daea precizează că are drept motiv şi valorificarea „resursei excepţionale pe care o are România şi anume suprafeţe de 4,8 milioane hectare păşuni şi fâneţe”.

Potrivit ministrului, efectivul de oi la nivel naţional este cuprins între 12 şi 14 milioane.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole